Restaurering

Gylletank

Den nye stald blev opført til grise i 1985 med tilhørende Gylletank. Stalden er al inventar rykket ud, der er isoleret, lagt nyt gulv, beklædt og malet. Den huser huser nu 3 udlejningslokaler. Værksted på 60m2, værksted med kontor på 140m2 og lagerlokale på 220m2. Bygningen er beklædt med lærketræ fra Lundum savværk, som er vedligeholdelses frit. Der er lagt nye Pandeplader som respekterer de gamle bygninger.

Genbrug

Alle materialer er blevet genbrugt på stedet. Beton fra kanaler, gylletank og diverse sokler er knust og brugt som fyld i vej og bund. Hvor det var muligt er nedbrydningstræ og så genanvendt.

Lade - stald i dag.

Der er anlagt P-plads til lejere og muret 2 nye søjler op. De er muret med en blanding af gamle sten og kulbrændt Petersen teglsten. De er tegnet og bygget op som de eksisterende skorstene og havesøjler. Havelamper er HL 590.

Hovedbygningen

Hovedbygningen er bygget på en brandtomt af Orruplund, der kan dateres tilbage til 1500 tallet, hvor den var under Ring Kloster. Den ene ende af kælderen har der været mælkestue og er ca. 310 cm indvendig højde.

Hovedbygningen er på 306m2 og hver sidebygning på 109m2. Udover privatbolig, er en del af gården, kontor, køkken og personale kantine.

Der er genetableret 2 manglende skorstene. Alle 4 skorstene er i brug. Der er 3 større Kakkelovne og en brændeovn. Bygningen og Skovhuset fyres op med et træpillefyr og som backup er der et oliefyr. Udlejningslokaler er der installeret varmepumper for klimaet og fungerer både som varme og aircondition.